Κίνα: Ενισχυμένη προβλέπεται η παραγωγή χάλυβα

Κίνα: Ενισχυμένη προβλέπεται η παραγωγή χάλυβα

82
Κίνα: Ενισχυμένη προβλέπεται η παραγωγή χάλυβα

Ο αυστραλιανός κολοσσός Fortescue Metals της Αυστραλίας, ο τέταρτος  μεγαλύτερος προμηθευτής σιδηρομεταλλεύματος στον κόσμο, αναμένει ότι η κινεζική παραγωγή χάλυβα θα συνεχίσει να αυξάνεται παρά την επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας του ασιατικού γίγαντα.

Πιο συγκεκριμένα η Elizabeth Gaines, CEO του Ομίλου, σημείωσε στο Nikkei με αφορμή επίσκεψή της στην Ιαπωνία, ότι η κινεζική παραγωγή ακατέργαστου χάλυβα θα αυξηθεί κατά 3-4% το 2019 κυρίως λόγω αυξημένης ζήτησης.

Ειδικότερα η κα. Gaines στάθηκε στο Belt and Road Initiative, για την εφαρμογή του οποίου απαιτείται η δημιουργία ενός φιλόδοξου δικτύου υποδομών, γεγονός που θα λειτουργήσει ευεργετικά για την κινεζική βιομηχανία χάλυβα και συμπλήρωσε ότι ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας δεν έχει επηρεάσει παρά στο ελάχιστο την εν λόγω βιομηχανία.

Να σημειωθεί τέλος ότι η Κίνα είναι υπεύθυνη για το σχεδόν 50% της παγκόσμιας παραγωγής χάλυβα και πέρσι η παραγωγή της ανήλθε στα επίπεδα ρεκόρ των 928 εκατ. τόνων, σημειώνοντας αύξηση 10%.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.