Η Βενεζουέλα αψηφά τις αμερικανικές κυρώσεις

Η Βενεζουέλα αψηφά τις αμερικανικές κυρώσεις

289
Η Βενεζουέλα αψηφά τις αμερικανικές κυρώσεις

H κρατική πετρελαϊκή εταιρεία PDVSA απέστειλε 1 εκατ. βαρέλια πετρελαίου στην Κούβα λίγες μέρες μετά αφότου οι ΗΠΑ επέβαλαν νέες κυρώσεις σε βάρος 34 πλοίων που διαχειρίζεται η PDVSA, προσβλέποντας στο να ασκήσει έτσι πρόσθετες πιέσεις στον Νικολά Μαδούρο.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με στοιχεία της PDVSA, τα δεξαμενόπλοια Trident Hope και S-Trotter απέπλευσαν από το λιμάνι Χοσέ της Βενεζουέλας μεταφέροντας 600.000 και 400.000 βαρέλια πετρελαίου αντίστοιχα για λογαριασμό της κρατικής εταιρείας Cubametales της Κούβας.

Κατά συνέπεια η Βενεζουέλα έκανε πράξη τα όσα επεσήμανε λίγες μέρες πριν ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Jorge Arreaza, σύμφωνα με τα οποία το μέλος του ΟΠΕΚ θα τηρήσεις τις δεσμεύσεις της έναντι του ιδεολογικού της συμμάχου, της Κούβας.

Από την πλευρά του ο Raul Castro έχει εκφράσει ανοιχτά την υποστήριξη της Κούβας στο πρόσωπο της Βενεζουέλας ακόμη και η Ουάσιγκτον προβεί σε επιπρόσθετες κυρώσεις.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.