Στα σκαριά το μεγαλύτερο LNG carrier στον κόσμο

Στα σκαριά το μεγαλύτερο LNG carrier στον κόσμο

1568
Στα σκαριά το μεγαλύτερο LNG carrier στον κόσμο

Τα κινεζικά ναυπηγεία Hudong-Zhonghua και ο νορβηγικός νηογνώμονας DNV GL υπέγραψαν πρόσφατα συμφωνία για την από κοινού ανάπτυξη ενός νέου πλοίου μεταφοράς LNG, χωρητικότητας 270.000 κ.μ., το οποίο εκτιμάται ότι θα αποτελέσει το μεγαλύτερο σε χωρητικότητα στο είδος του.

Οι εισαγωγές LNG της Κίνας έχουν σημειώσει ταχεία αύξηση τα τελευταία χρόνια, αγγίζοντας τους 54 εκατ. τόνους του 2018, ενώ αναμένεται να ξεπεράσουν τους 100 εκατ. τόνους μέχρι το 2030. Μόνο η Σαγκάη τον περασμένο Ιανουάριο εκτιμάται ότι εισήγαγε 600 εκατ. κ.μ. LNG.

Τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι κρίνεται αναγκαία η μεταφορά μεγάλων ποσότητων LNG, γεγονός που θα οδηγήσει σε νέα μεγάλης χωρητικότητας πλοία μεταφοράς LNG.

Προς την επίτευξη του στόχου αυτού τα ναυπηγεία Hudong-Zhonghua και ο DNV GL θα συνεργαστούν χρησιμοποιώντας τις γνώσεις και την εμπειρία τους στους τομείς της έρευνας και ανάπτυξης, της ναυπήγησης και της ταξινόμησης πλοίων για την δημιουργία ενός τεχνολογικά προηγμένου Ultra Large LNG carrier.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του DNV GL, ένα πλοίο τέτοιου μεγέθους είναι σε θέση να μεταφέρει ποσότητες LNG ικανές να καλύπτουν σε μηνιαία βάση τις ανάγκες σε φυσικό αέριο περίπου 4,7 εκατ. νοικοκυριών στην Σαγκάη.

Φωτό: DNV GL

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.