Ασφάλεια και ποιότητα προτεραιότητα για τα Marshall Islands

Ασφάλεια και ποιότητα προτεραιότητα για τα Marshall Islands

191
Ασφάλεια και ποιότητα προτεραιότητα για τα Marshall Islands

Η Αμερικανική Ακτοφυλακή (USCG) ανακοίνωσε τη συμμετοχή του νηολογίου της Δημοκρατίας των Νήσων Μάρσαλ (RMI) στην πρωτοβουλία QUALSHIP 21 για τα έτη 2019-2020. Με το πρόγραμμα QUALSHIP 21 η Αμερικανική Ακτοφυλακή επιβραβεύει τα πλοία για την προσήλωσή τους στην ασφάλεια και την ποιότητα, όταν εκείνα καταπλέουν σε κάποιο λιμάνι των Ηνωμένων Πολιτειών (ΗΠΑ).

Μόνο τα κράτη σημαίας που διατηρούν ποσοστό κράτησης (detention) σε επιθεωρήσεις Αρχών Κράτους Λιμένα (Port State Control) 1,0% ή μικρότερο για διάστημα τριών ετών και πληρούν παράλληλα ένα σύνολο αυστηρών κριτηρίων, είναι αποδεκτά στο εν λόγω πρόγραμμα. Ένα πλοίο το οποίο ανήκει στο νηολόγιο ενός κράτους σημαίας που συμμετέχει στο πρόγραμμα QUALSHIP 21, μπορεί να υποβάλει αίτηση για πιστοποίηση QUALSHIP 21 συμπληρώνοντας μια φόρμα η οποία βρίσκεται στην ιστοσελίδα του USCG. To νηολόγιο των Marshall Islands είναι το πρώτο νηολόγιο το οποίο έχει διατηρήσει τη θέση του στο πρόγραμμα QUALSHIP 21 για 15 συνεχόμενα έτη, γεγονός που αποδεικνύει την ποιότητα των εγγεγραμμένων σε αυτό πλοίων.

Ο Bill Gallagher, πρόεδρος της International Registries, Inc και των θυγατρικών της ανέφερε: «Η συμμετοχή για ακόμη μια φορά στο QUALSHIP 21 αποδεικνύει τη μακροπρόθεσμη δέσμευσή μας να υποστηρίζουμε τους πλοιοκτήτες και τους διαχειριστές πλοίων ώστε να τηρούν τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας, ποιότητας και περιβαλλοντικής προστασίας».

Φωτό: Ναυτικά Χρονικά

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.