Νηολόγιο Marshall Islands: Η αριστεία στην ποιότητα και στην ασφάλεια

Νηολόγιο Marshall Islands: Η αριστεία στην ποιότητα και στην ασφάλεια

774
Νηολόγιο Marshall Islands: Η αριστεία στην ποιότητα και στην ασφάλεια

H Δημοκρατία των Νήσων Μάρσαλ (RMI) αναγνωρίστηκε ως το κορυφαίο, από άποψη επιδόσεων, νηολόγιο, όπως προκύπτει από το πρόσφατο report του Tokyo MoU αναφορικά με το Port State Control στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

Από το εν λόγω report, που εστιάζει στις επιδόσεις των πλοίων σε ελέγχους του Port State το 2019, προκύπτει ότι το κυλιόμενο μέσο ποσοστό κράτησης πλοίων υπό σημαία Νήσων Μάρσαλ τα τελευταία τρία χρόνια αγγίζει το 2,19%. Πρόκειται δε για το μικρότερο ποσοστό μεταξύ των τριών κορυφαίων νηολογίων. Το 2019 πραγματοποιήθηκαν τέτοιου είδους επιθεωρήσεις σε 2.995 πλοία που έφεραν τη σημαία των Νήσων Μάρσαλ.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, ο κ. Bill Gallagher, πρόεδρος του International Registries Inc. (IRI), τόνισε ότι αποτελεί ένα σπουδαίο επίτευγμα για τις Νήσους Μάρσαλ και είναι αποτέλεσμα πολυετούς, σκληρής δουλειάς σε συνεργασία με τους πλοιοκτήτες αλλά και στενής επικοινωνίας με τις αρχές του Port State Control.

Προ ολίγων ημερών, μάλιστα, το Νηολόγιο των Νήσων Μάρσαλ (RMI) κατέκτησε για 16η συνεχή χρονιά το «QUALSHIP 21» της Αμερικανικής Ακτοφυλακής για την περίοδο 1η Ιουλίου 2020 έως 30 Ιουνίου 2021.

Από την πλευρά της, η κ. Annie Ng, επικεφαλής του ΙRI στην Ασία, ανέφερε ότι «η πολιτική διαφάνειας του νηολογίου συνεπάγεται την εμπιστοσύνη των τοπικών ομάδων του Port State Control και τη στενή συνεργασία για την επίλυση θεμάτων που μπορεί να προκύπτουν».

Φωτό: Ναυτικά Χρονικά

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.