Αλλάζουν τα δεδομένα για τον ενεργειακό τομέα της Αυστραλίας

Αλλάζουν τα δεδομένα για τον ενεργειακό τομέα της Αυστραλίας

102
Αλλάζουν τα δεδομένα για τον ενεργειακό τομέα της Αυστραλίας

Η αυστραλιανή κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως προκειμένου η εταιρεία Offshore Energy Pty Ltd (OEPL) να ξεκινήσει την μελέτη για την κατασκευή υπεράκτιου αιολικού πάρκου περίπου 8 με 13 χλμ. ανοικτά των ακτών της περιοχής Gippsland στη Βικτώρια της Αυστραλίας.

Εφόσον τα αποτελέσματα της μελέτης είναι ικανοποιητικά τότε εκτιμάται ότι το εν λόγω έργο θα αποτελέσει το πρώτο υπεράκτιο αιολικό πάρκο της Αυστραλίας, το οποίο θα διαθέτει 250 ανεμογεννήτριες, καλύπτοντας το 20% των ενεργειακών αναγκών στην Βικτώρια.

Εφόσον πάρει σάρκα και οστά το αιολικό πάρκο τότε εκτιμάται ότι θα συμβάλει σε μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 10,5 εκατ. τόνους (!) ετησίως, ενώ θα προσφέρει ηλεκτροδότηση σε περίπου 1,2 εκατ. νοικοκυριά.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, η δημιουργία αιολικού πάρκου εκτιμάται ότι θα αλλάξει τα δεδομένα στον ενεργειακό τομέα της Αυστραλίας, ενώ θα συνεισφέρει στην ευρύτερη δράση για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.