Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Οι χώρες- πρωταγωνιστές

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Οι χώρες- πρωταγωνιστές

179
Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Οι χώρες- πρωταγωνιστές

Η Νορβηγία στρέφει το ενδιαφέρον της στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών της πολιτικων, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα του World Economic Forum κατά την διάρκεια του 2018 υπολογίστηκε ότι περίπου τα μισά (49,14%) από τα καινούρια αυτοκίνητα που αγοράστηκαν από τους κατοίκους της Νορβηγίας ήταν ηλεκτρικά ή υβριδικά.

Στην δεύτερη θέση παγκοσμίως και με απόσταση από την Νορβηγία βρίσκεται η Ισλανδία με ποσοστό 19,14%, ενώ στην τρίτη θέση η Σουηδία με ποσοστό 8,01%.

Η Νορβηγία έχει θέσει ως στόχο να περιορίσει την κατανάλωση πετρελαίου και τις εκπομπές αέριων ρύπων από τα αυτοκίνητα, με στόχο την πλήρη απεξάρτηση των αυτοκινήτων από τα ορυκτά καύσιμα έως το 2024.

Πέραν του σκεπτικού για την προστασία του περιβάλλοντος, η νορβηγική κυβέρνηση παρέχει οικονομικά κίνητρα για την αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, καθώς ο φόρος για φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα, λαμβάνοντας υπόψη τα χαμηλά επίπεδα εκπομπών αέριων ρύπων τους, είναι σημαντικά μειωμένος στην Νορβηγία.

untitled

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.