Bureau Veritas- Kongsberg Maritime: καινοτομούν στις εξ’ αποστάσεως επιθεωρήσεις πλοίων

Bureau Veritas- Kongsberg Maritime: καινοτομούν στις εξ’ αποστάσεως επιθεωρήσεις πλοίων

154
Bureau Veritas- Kongsberg Maritime: καινοτομούν στις εξ’ αποστάσεως επιθεωρήσεις πλοίων

Ο νηογνώμονας Bureau Veritas ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη εξ’ αποστάσεως επιθεώρηση των συστημάτων δυναμικής τοποθέτησης (Dynamic Positioning) ενός πλοίου ανεφοδιασμού υπεράκτιων μονάδων (OSV) της εταιρείας Bourbon, χρησιμοποιώντας τη νέα εφαρμογή “DP Digital Survey” της Kongsberg Maritime. Η MAC, μια εταιρεία του Bureau Veritas η οποία ειδικεύεται στα συστήματα δυναμικής τοποθέτησης, συνεργάστηκε με τις Bourbon και Kongsberg Maritime με στόχο τη διασφάλιση της λειτουργικότητας, της διαθεσιμότητας και της αξιοπιστίας του συστήματος επιθεώρησης, ώστε να λαμβάνουν οι επιθεωρητές φιλικές προς το χρήστη πληροφορίες για τους σκοπούς της εξ’ αποστάσεως επιθεώρησης.

Η εφαρμογή “DP Digital Survey” αναπτύχθηκε από την Kongsberg Maritime σε στενή συνεργασία με τη Bourbon και ειδικούς του Bureau Veritas στον κλάδο της δυναμικής τοποθέτησης πλοίων. Πρόκειται για ένα ψηφιακό εργαλείο το οποίο λειτουργεί με ένα σύστημα διαχείρισης δεδομένων, και το οποίο διασφαλίζει πρωτοφανή συνοχή δεδομένων για τον έλεγχο των συστημάτων των πλοίων. Η “DP Digital Survey” συλλέγει πληροφορίες απευθείας από τα συστήματα ελέγχου των πλοίων και τις μεταδίδει στους επιθεωρητές μέσω μιας ασφαλούς υποδομής cloud, γεγονός που αποτελεί μια σημαντική βελτίωση όσον αφορά την ποιότητα των υπηρεσιών. Αυτό που κάνει τη συγκεκριμένη εφαρμογή να ξεχωρίζει από εναλλακτικές λύσεις είναι ότι παρέχει πραγματικά δεδομένα,  όχι μόνο φωτογραφίες και βιντεοσκοπήσεις.

Η δυνατότητα απομακρυσμένης παρακολούθησης των δεδομένων που εξάγονται από την εφαρμογή της Kongsberg Maritime, αποτελεί μια καινοτομία για τη ναυτιλιακή βιομηχανία και ένα ακόμη βήμα στο δρόμο για ολοένα και πιο «έξυπνα» πλοία.

Φωτό: saltwater-stone.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.