Νέοι εμπορικοί διάδρομοι ενώνουν Ασία-Ευρώπη

Νέοι εμπορικοί διάδρομοι ενώνουν Ασία-Ευρώπη

210
Νέοι εμπορικοί διάδρομοι ενώνουν Ασία-Ευρώπη

Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Βουκουρέστι συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν, του Τουρκμενιστάν, της Γεωργίας και της Ρουμανίας, κατά την οποία υπεγράφη διακήρυξη για την προώθηση ενός πολυτροπικού διαδρόμου μεταφοράς εμπορευματικών αγαθών μεταξύ Μαύρης Θάλασσας και Κασπίας.

Πρόκειται για την προώθηση του έργου με ονομασία «Caspian Sea – Black Sea International Transport Corridor project – ITC-CSBS», μέσω του οποίου επιδιώκεται η βελτίωση του εμπορίου μεταξύ κεντρικής Ασίας και Ευρώπης και το άνοιγμα νέων δυνατοτήτων και ευκαιριών για συνδεσιμότητα και περιφερειακή ανάπτυξη στην περιοχή.

Σε δηλώσεις τους οι Υπ.Εξ. ανέφεραν πως αυτός ο νέος διάδρομος μεταφοράς αγαθών θα είναι ο πιο σύντομος αλλά και ο πλέον κερδοφόρος που θα συνδέει κεντρική Ασία και Ευρώπη μέσω των δύο θαλασσών.

Προκειμένου να αναπτυχθεί ο νέος αυτός διάδρομος θα συγκροτηθεί ομάδα εμπειρογνωμόνων που θα συμβάλλει στην εναρμόνιση των δασμών και στην απλοποίηση των τελωνειακών διαδικασιών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.