Ποιά τα οφέλη από την χρήση υβριδικών συστημάτων μπαταριών σε πλοία

Ποιά τα οφέλη από την χρήση υβριδικών συστημάτων μπαταριών σε πλοία

243
Ποιά τα οφέλη από την χρήση υβριδικών συστημάτων μπαταριών σε πλοία

Η εταιρεία Corvus Energy έχει υπογράψει μια σύμβαση με τη Norwegian Electric Systems (NES) για την παροχή του μεγαλύτερου παγκοσμίως πακέτου μπαταριών για υβριδικά πλοία το οποίο πρόκειται να εγκατασταθεί σε πλοία της νορβηγικής εταιρείας Havila Kystruten, τα οποία εκτελούν ακτοπλοϊκά δρομολόγια.

Ο Roger Rosvold, Αντιπρόεδρος Πωλήσεων της Corvus Energy, δήλωσε: «Το εν λόγω Σύστημα Αποθήκευσης Ενέργειας (ESS) έχει χωρητικότητα 6.100 kWh ανά πλοίο, η οποία είναι διπλάσια από εκείνη οποιουδήποτε υπάρχοντος συστήματος μπαταριών για πλοία.Το ανεκµετάλλευτο δυναµικό της χρήσης των μπαταριών σε κρουαζιερόπλοια και σε επιβατηγά πλοία είναι τεράστιο. Οι μπαταρίες μειώνουν την κατανάλωση καυσίμου, τα έξοδα συντήρησης και την ρύπανση του περιβάλλοντος, ενώ εν όψει των αυξανόμενων περιβαλλοντικών κανονισμών και απαιτήσεων που θα δημιουργήσουν επιπλέον κόστη για τις εκπομπές στην ατμόσφαιρα, αποτελούν μια λύση που μπορεί να προσφέρει οικονομικά οφέλη».

Τα νεότευκτα πλοία στα οποία θα εγκατασταθούν τα εν λόγω συστήματα αποτελούν μέρος της σύμβασης της Havila με το νορβηγικό Υπουργείο Μεταφορών για τη ναυπήγηση τεσσάρων φιλικών προς το περιβάλλον πλοίων, τα οποία θα εκτελούν το δρομολόγιο Bergen-Kirkenes. Με μήκος 125 μέτρα και πλάτος 20 μέτρα, τα πλοία θα μπορούν να φιλοξενούν 700 επιβάτες, ενώ θα διαθέτουν ένα υβριδικό σύστημα πρόωσης με μπαταρία, το οποίο είναι προσαρμοσμένο στις νέες τεχνολογίες, χρησιμοποιώντας κυψέλες καυσίμου υδρογόνου.

Φωτό: corvusenergy.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.