Ενίσχυση ζήτησης για κρουαζιέρες εξερεύνησης

Ενίσχυση ζήτησης για κρουαζιέρες εξερεύνησης

131
Ενίσχυση ζήτησης για κρουαζιέρες εξερεύνησης

Για την παγκόσμια αγορά κρουαζιέρας το 2019 αναμένεται έτος-ρεκόρ τόσο ως προς τον αριθμό των προς ναυπήγηση κρουαζιερόπλοιων όσο και ως προς την προσφερόμενη χωρητικότητα. Η τάση ενίσχυσης διεθνώς της κρουαζιέρας τροφοδοτείται, ωστόσο, και από την αύξηση της ζήτησης για κρουαζιέρες εξερεύνησης σε μοναδικά φυσικά περιβάλλοντα όπως το Βορειοανατολικό Πέρασμα, η Ανταρκτική ή η Παταγονία.

Το πλέον πρόσφατο παράδειγμα είναι η υπογραφή συμφωνίας της Lindblad Expeditions Holdings με τα ναυπηγεία Ulstein για τη ναυπήγηση ενός δεύτερου κρουαζιερόπλοιου εξερεύνησης, που θα είναι αδελφό πλοίο του «National Geographic Endurance» και το οποίο θα παραδοθεί στην εταιρεία το τρίτο τρίμηνο του 2021.

Το νέο κρουαζιερόπλοιο, της υψηλότερης ice-class κατηγορίας (PC5 Category A) και με την χαμηλότερη έκλυση αέριων ρύπων, όπως αναφέρεται στα διεθνή ΜΜΕ, θα μπορεί να φιλοξενεί 126 επιβάτες σε 69 καμπίνες, ενώ θα διαθέτει ακόμα και υποβρύχιο σκάφος για τις ανάγκες των επιβατών του. Με αυτήν την παραγγελία ο στόλος των polar vessels της Lindblad Expeditions, που συνεργάζεται με το National Geographic, θα αγγίξει τα νέα πλοία.

Ωστόσο, και άλλες εταιρείες επενδύουν στην αγορά της κρουαζιέρας εξερεύνησης, ενισχύοντας τους στόλους τους και επιδιώκοντας απόσπαση μεγαλύτερου μεριδίου της μεγεθυνόμενης αγοράς. Η Silversea Expeditions, θυγατρική της Silversea Cruises, παρήγγειλε το Silver Origin, που θα προσφέρει κρουαζιέρες στα νησιά Γκαλαπάγκος. Επίσης, τον ερχόμενο Ιούλιο θα αρχίσει να προσφέρει κρουαζιέρες το «MS Roald Amundsen» της Hurtigruten, το πρώτο υβριδικό κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο. Τέλος, και η Hapag-Lloyd Cruises ενισχύει με δύο ακόμα πλοία εξερεύνησης τον στόλο της: τα «Hanseatic Nature» και «Hanseatic Inspiration».

Φωτό: world.expeditions.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.