Σε σημαντικότατο ναυτιλιακό κόμβο αναδεικνύεται η Κύπρος

Σε σημαντικότατο ναυτιλιακό κόμβο αναδεικνύεται η Κύπρος

336
Σε σημαντικότατο ναυτιλιακό κόμβο αναδεικνύεται η Κύπρος

Ο αριθμός των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην ναυτιλιακή βιομηχανία και εγκαθίστανται στην Κύπρο έχει σχεδόν διπλασιαστεί τα τελευταία έξι χρόνια, δείγμα του ότι η Κύπρος κερδίζει όλο και μεγαλύτερο έδαφος ως σημαντικός ναυτιλιακός κόμβος, σημείωσε πρόσφατα η Υφυπουργός Ναυτιλίας της χώρας, Νατάσα Πηλείδου.

Πιο συγκεκριμένα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Associated Press την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου, η κ. Πηλείδου ανέφερε ότι πλέον 203 ναυτιλιακές εταιρείες δραστηριοποιούνται στην Κύπρο έναντι 100 το 2013.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης το γεγονός ότι ενόψει Brexit, ήδη η βρετανικών συμφερόντων εταιρεία P&O Ferries αποφάσισε να εγγράψει στο κυπριακό νηολόγιο δύο από τα πλοία της τα οποία μέχρι σήμερα είναι εγγεγραμμένα στο νηολόγιο του Ην. Βασιλείου, ενώ και ορισμένες εταιρείες ναυτασφαλίσεων του ΗΒ «μεταφέρουν» τα κεντρικά τους γραφεία στην Κύπρο.

Τέλος κατά την κ. Πηλείδου τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου είναι το σταθερό επιχειρηματικό και φορολογικό περιβάλλον καθώς επίσης και το σαφές κανονιστικό πλαίσιο για την εγκαθίδρυση ναυτιλιακών επιχειρήσεων.

Φωτό: Ναυτικά Χρονικά

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.