Μειωμένα τα περιστατικά επιθέσεων σε πλοία στην Ασία

Μειωμένα τα περιστατικά επιθέσεων σε πλοία στην Ασία

139
Μειωμένα τα περιστατικά επιθέσεων σε πλοία στην Ασία

Μόνο τρία περιστατικά επιθέσεων σε πλοία σημειώθηκαν τον περασμένο Ιανουάριο στις θάλασσες της Ασίας, σύμφωνα με το ReCAAP ISC, αντιπροσωπεύοντας μείωση κατά 73% συγκριτικά με τον Ιανουάριο του 2018.

Οι τρεις επιθέσεις σημειώθηκαν ενόσω τα πλοία ήταν αγκυροβολημένα, το δύο στην θαλάσσια περιοχή της Κίνας και το τρίτο σε αγκυροβόλιο της Ινδονησίας.

Ελπιδοφόρο είναι το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του 2018 δεν σημειώθηκε ομηρία ναυτικών στις θάλασσες Sulu και Celebes, αλλά ούτε κάποια κλοπή φορτίου των πλοίων στις θάλασσες της Ασίας.

Παρά τα θετικά στοιχεία για την πορεία των επιθέσεων στα πλοία τον περασμένο Ιανουάριο, ωστόσο, σύμφωνα με το ReCaap ISC, συνιστάται προσοχή και επαγρύπνηση από τις αρμόδιες ναυτικές δυνάμεις και τις τοπικές αρχές προκειμένου να ελέγχονται οι θάλασσες της Ασίας, καθώς πάντα ο κίνδυνος είναι μεγάλος για τα πλοία και τους ναυτικούς.

Φωτό: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.