Γενέθλια (και φλουρί) για τους Έλληνες κατασκευαστές ναυτιλιακού εξοπλισμού

Γενέθλια (και φλουρί) για τους Έλληνες κατασκευαστές ναυτιλιακού εξοπλισμού

1582
Γενέθλια (και φλουρί) για τους Έλληνες κατασκευαστές ναυτιλιακού εξοπλισμού

Oι Έλληνες Κατασκευαστές Ναυτιλιακού Εξοπλισμού (HEMEXPO) πραγματοποίησαν την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας την Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019 στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς, γιορτάζοντας μάλιστα τα 5α γενέθλια της Ένωσης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η πρόεδρος της HEMEXPO κ. Ελένη Πολυχρονοπούλου τόνισε ότι το 2018 ήταν μια χρονιά τεράστιων αλμάτων για όλες τις εταιρείες της HEMEXPO αλλά και την ίδια την Ένωση, μια χρονιά μεγάλης εξωστρέφειας, σημαντικών κινήσεων διείσδυσης στη διεθνή αγορά, αλλά και συνεργασιών. Η κ. Πολυχρονοπούλου ανέφερε ακόμη πως όλα τα μέλη της HEMEXPO προσπαθούν να είναι όχι μόνο άριστα στην ποιότητα των προσφορόμενων υπηρεσιών τους αλλά και ανταγωνιστικά.

Ο καπτ. Παναγιώτης Τσάκος στο σύντομο χαιρετισμό του αναφερόμενος στο έργο που προσφέρουν οι Έλληνες κατασκευαστές τόνισε ότι παρέχουν μια τίμια και καθαρή δουλειά. Ο κ. Συμεών Παληός αναφέρθηκε με τη σειρά του στην ανάγκη υποστήριξης των συνεργασιών μεταξύ των εταιρειών- μελών της HEMEXPO, ενώ επεσήμανε πως η νέα πρέσβειρα της Κϊνας στην Ελλάδα είναι ένα πολιτικό πρόσωπο μεγάλης βαρύτητας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο τέως υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο ιδρυτής του Ομίλου Τσάκου καπτ. Παναγιώτης Τσάκος, ο πρόεδρος της Diana Shipping κ. Συμεών Π. Παληός, o πρόεδρος του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» κ. Ευθύμιος Μητρόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων κ. Χαράλαμπος Σημαντώνης, ο πρόεδρος και CEO της Enterprise Greece κ. Γρηγόρης Στεργιούλης και ο πρόεδρος του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου Ελλάδος δρ. Γεώργιος Πατέρας.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν, επίσης, εκπρόσωποι του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας και της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα καθώς και εκπρόσωποι των Bureau Veritas Hellas, DNV GL Maritime, Lloyd’s Register, RINA, Posidonia Events, H.I.M.T. – (The Hellenic Institute of Marine Technology), WIMA (Worldwide Industrial & Marine Association) και ALBA Graduate School.

Φωτο: Ναυτικά Χρονικά / Isalos.net

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.