Αναγκαίος ο έλεγχος των εναλλακτικών ναυτιλιακών καυσίμων

Αναγκαίος ο έλεγχος των εναλλακτικών ναυτιλιακών καυσίμων

92
Αναγκαίος ο έλεγχος των εναλλακτικών ναυτιλιακών καυσίμων

Η Διεθνής Ένωση Ναυτασφαλίσεων (International Union of Marine Insurance -IUMI) κάνει προσπάθειες προκειμένου να ωθήσει τα διυλιστήρια να πραγματοποιήσουν δοκιμές στα εναλλακτικά καύσιμα που παράγουν ενόψει των νέων περιβαλλοντικών κανονισμών του 2020 για χαμηλή περιεκτικότητα σε θείο.

H Διεθνής Ένωση έχει επιστήσει την προσοχή ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο μόλυνσης των καυσίμων, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν βλάβες στα συστήματα των πλοίων. Γι’ αυτόν τον λόγο είναι αναγκαίο να διεξάγεται ο έλεγχος της ποιότητας των καυσίμων από τα διυλιστήρια και όχι από τον τελικό χρήση των καυσίμων, δηλαδή τους πλοιοκτήτες.

Όπως αναφέρει η IUMI σε περίπτωση που τα καύσιμα δεν πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις ποιότητας, τότε οι πλοιοκτήτες θα επωμιστούν το επιπρόσθετο κόστος, το οποίο όμως δεν προβλέπεται ότι θα καλυφθεί αυτόματα από την ασφάλιση του πλοίου.

Φωτό: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.