Στα σκαριά ένα μεγάλο λιμενικό project στην Λιβύη

Στα σκαριά ένα μεγάλο λιμενικό project στην Λιβύη

235
Στα σκαριά ένα μεγάλο λιμενικό project στην Λιβύη

Οι αρχές της Λιβύης σε Δύση και Ανατολή εξέφρασαν την σύμφωνη γνώμη τους για την ανάπτυξη του λιμένα Sasah στη Λιβύη, ο οποίος αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια βαθέων υδάτων στην Β. Αφρική αλλά και ένα από τα πιο αυτοματοποιημένα στην εν λόγω περιοχή.

Στην πρώτη φάση του project αναμένεται να κατασκευαστούν τρεις αποβάθρες, μήκους 400 μ. έκαστη, ένας πλήρως αυτοματοποιημένος τερματικός σταθμός διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων, τέσσερις γερανογέφυρες κ.ά.

Το λιμάνι του Susah θα διαχειρίζεται τόσο εμπορευματοκιβώτια, όσο και γενικό φορτίο, χύδην φορτίο, πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Επίσης αναμένεται να δημιουργηθεί στο λιμάνι και μία μεγάλη εγκατάσταση παροχής υπηρεσιών logistics, η οποία εκτιμάται ότι θα τεθεί σε λειτουργία εντός του 2020.

Με την ολοκλήρωση του εν λόγω project το λιμάνι του Susah αναμένεται να αποτελέσει έναν διεθνή κόμβο μεταφορτώσεων και σταυροδρόμι της Β. Αφρικής για τις εμπορικές ροές μεταξύ Ασίας και Ευρώπης μέσω της Διώρυγας του Σουέζ.

Το 2022 εκτιμάται ότι τα έσοδα από το λιμάνι του Susah θα ανέρχονται σε $60 εκατ., ενώ αναμένεται να διπλασιαστούν μέχρι το 2040, τονώνοντας την λιβυκή οικονομία και προσφέροντας νέες θέσεις εργασίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.