MOL: Απολογισμός για την περσινή χρονιά και στόχοι για το μέλλον

MOL: Απολογισμός για την περσινή χρονιά και στόχοι για το μέλλον

77
MOL: Απολογισμός για την περσινή χρονιά και στόχοι για το μέλλον

Με αφορμή την έλευση του νέου έτους ο πρόεδρος και CEO της Mitsui OSK Lines (MOL), κ. Junichiro Ikeda προχώρησε στον απολογισμό του 2018 και σε εκτιμήσεις για το 2019.

Αναφορικά με το περασμένο έτος ο κ. Ikeda επεσήμανε ότι μία από τις πιο λαμπρές στιγμές ήταν όταν το υπουργείο μεταφορών των Φιλιππινών εγκωμίασε την δημιουργία της ναυτικής ακαδημίας της MOL στις Φιλιππίνες, επισημαίνοντας ότι θα συμβάλει στην ανάβαθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης των Φιλιππινέζων και όχι μόνο, καθώς και στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Αναφορικά με το δια θαλάσσης εμπόριο ο CEO της MOL ανέφερε ότι η αγορά των dry bulk carriers σημείωσε σταθερή πορεία κατά τη διάρκεια του 2018, ενώ η αγορά των δεξαμενόπλοιων βρέθηκε υπό πίεση μέχρι τα μέσα του έτους όπου και κατέγραψε μια απότομη ανάκαμψη.

Ο κ. Ikeda δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην στρατηγική «Rolling Plan 2018» της MOL σύμφωνα με την οποία στόχος αποτελεί για την επόμενη δεκαετία, μεταξύ άλλων, η προώθηση της βιώσιμης ναυτιλίας και της ασφάλειας, η χρήση ψηφιακών εργαλείων, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της εταιρείας σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησής της και η επέκταση των δραστηριοτήτων της στην αγορά του offshore.

Σε ό,τι αφορά το 2019 ο CEO της MOL επεσήμανε ότι το διεθνές οικονομικό και πολιτικό προσκήνιο χαρακτηρίζεται από αβεβαιότητα λόγω των τεταμένων σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας αλλά και της εξόδου του Ην. Βασιλείου από την Ε.Ε. Επιπλέον ανέφερε ότι ένα ζήτημα που θα επιδράσει σημαντικά στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία είναι το sulphur cap 2020, τονίζοντας ότι το 2019 αποτελεί έτος κατά τη διάρκεια του οποίου οι στόχοι και οι πρωτοβουλίες των δύο προηγούμενων ετών της MOL θα μετατραπούν σε δράσεις.

Φωτό: MOL

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.