Σε «τροχιά» αναταράξεων η Wow Air

Σε «τροχιά» αναταράξεων η Wow Air

144
Σε «τροχιά» αναταράξεων η Wow Air

Σημαντικά οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζει η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία Wow Air, σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία, η οποία έχει έδρα το Ρέικιαβικ και πετά  σε πάνω από 30 διεθνείς προορισμούς σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Καναδά, Ινδία και Μέση Ανατολή, ανακοίνωσε ένα ευρύ σχέδιο αναδιάρθρωσης. Το τελευταίο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τον περιορισμό του προσωπικού της κατά 100 άτομα καθώς και τη μείωση του στόλου των αεροσκαφών της από 20 σε μόλις 11, όταν πριν από λίγους μήνες αριθμούσε 24 αεροσκάφη.

Μεταξύ των προορισμών που καταργούνται είναι αυτοί του Λος Άντζελες αλλά και του Νέου Δελχί.

Η εφαρμογή του σχεδίου αναδιάρθρωσης της διοίκησης της Wow Air έρχεται ως αποτέλεσμα της σημαντικής αύξησης των λειτουργικών ζημιών της, οι οποίες για το πρώτο εννεάμηνο του έτους άγγιξαν τα $35 εκ. σε σχέση με τα $4 εκ. της αντίστοιχης περιόδου το 2017.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως η καταγραφόμενη αύξηση της τιμής των καυσίμων όπως και η υπερπροσφορά θέσεων από πλευράς των εταιρειών χαμηλού κόστους επιδρούν στα οικονομικά μεγέθη της Wow Air, ενώ δεν αποκλείεται και άλλες χαμηλού κόστους αεροπορικές να αντιμετωπίσουν οικονομικές δυσχέρειες στο μέλλον.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.