Νέο πακέτο διάσωσης για τα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία

Νέο πακέτο διάσωσης για τα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία

165
Νέο πακέτο διάσωσης για τα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία

Η κυβέρνηση της Ν. Κορέας ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει ακόμα ένα «πακέτο διάσωσης», αυτήν την φορά για τα μικρά και τα μικρομεσαία ναυπηγεία της χώρας, καθώς πλήττονται οικονομικά από τις μειωμένες παραγγελίες για νέα πλοία. Το πακέτο διάσωσης αφορά χρηματική βοήθεια ύψους $620 εκατ., παράταση της περιόδου αποπληρωμής των δανείων των ναυπηγείων και αναβάθμιση των υποδομών τους.

Στο πλαίσιο του νέου πακέτου διάσωσης η νοτιοκορεάτικη κυβέρνηση, σύμφωνα με το Yonhap News Agency, καλεί τις κρατικές και ιδιωτικές ναυτιλιακές εταιρείες της χώρας να προβούν σε παραγγελίες για 140 τουλάχιστον πλοία κατανάλωσης LNG, μέχρι το 2025. Τα εν λόγω εκσυγχρονισμένα και φιλικά προς το περιβάλλον πλοία εκτιμάται ότι θα δημιουργήσουν μία niche market για τα μικρά νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Yonhap News Agency η κυβέρνηση της Ν. Κορέας αλλά και εταιρείες από τον ιδιωτικό τομέα της χώρας θα επενδύσουν περίπου $2,4 δις στην ανάπτυξη υποδομών στην χώρα για την λειτουργία πλοίων καταναλώσεως LNG.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.