Εκσυγχρονίζεται το μεγαλύτερο λιμάνι της Γαλλίας

Εκσυγχρονίζεται το μεγαλύτερο λιμάνι της Γαλλίας

605
Εκσυγχρονίζεται το μεγαλύτερο λιμάνι της Γαλλίας

Το λιμάνι Marseille Fos, ο μεγαλύτερος λιμένας της Γαλλίας, στοχεύει στην ανάπτυξη υποδομών για τον ανεφοδιασμό των πλοίων με LNG.

Ομάδα εργασίας η οποία είχε δημιουργηθεί το 2017 προκειμένου να μελετήσει τις δυνατότητες εισαγωγής LNG ως ναυτιλιακό καύσιμο στο λιμένα Marseille Fos επιβεβαιώνει πλέον μέσω μελέτης ότι το λιμάνι έχει τις δυνατότητες για να φιλοξενήσει υποδομές ανεφοδιασμού των πλοίων με LNG, σε πρώτη φάση επιβατηγών πλοίων, κρουαζιερόπλοιων και containerships.

Φορείς και πλοιοκτήτες έχουν εκφράσει έντονο ενδιαφέρον αναφορικά με τον ανεφοδιασμό των πλοίων με LNG στο συγκεκριμένο λιμένα, ενώ διαχειριστές τερματικών σταθμών LNG έχουν προβεί σε επενδύσεις στο λιμάνι για να δημιουργηθούν οι συγκεκριμένοι τερματικοί σταθμοί. Εντός του 2019 εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν από τον συγκεκριμένο λιμένα οι πρώτοι ανεφοδιασμοί με εξειδικευμένα bunkers.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.