«Χαμόγελα» στην βρετανική βιομηχανία πετρελαίου

«Χαμόγελα» στην βρετανική βιομηχανία πετρελαίου

77
«Χαμόγελα» στην βρετανική βιομηχανία πετρελαίου

Μετά τα χρόνια της κρίσης αρχίζει να επιστρέφει η αισιοδοξία στην βιομηχανία πετρελαίου του Ηνωμένου Βασιλείου, που όχι μόνο βλέπει τη σταδιακή αύξηση της παραγωγής και των εσόδων αλλά και την διατήρησή της σε υψηλά επίπεδα τουλάχιστον έως τα τέλη της δεκαετίας του 2030.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Oil and Gas Authority (OGA), που επιλαμβάνεται όλων των θεμάτων που αφορούν στη λειτουργία και ανάπτυξης της βρετανικής βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου, τα διαθέσιμα πετρελαϊκά αποθέματα προς άντληση από την βρετανική υφαλοκρηπίδα στην Βόρεια Θάλασσα εκτιμώνται στα σχεδόν 20 δις βαρέλια.

Ωστόσο, για την αξιοποίησή τους (υπάρχοντα και νέα κοιτάσματα), σημειώνει η OGA, θα απαιτηθεί όχι μόνο η επένδυση σημαντικών κεφαλαίων αλλά και συνεργασίες μεταξύ των πετρελαϊκών εταιρειών.

Να σημειωθεί, ότι παράγοντες της βρετανικής πετρελαϊκής βιομηχανίας εκτιμούν πως για την ανάπτυξη των κοιτασμάτων πετρελαίου στην βρετανική υφαλοκρηπίδα εντός των επόμενων τριών δεκαετιών θα απαιτηθούν επενδύσεις ύψους άνω των €370 δις.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.