ΗΠΑ: Σταδιακή συρρίκνωση για τις εισαγωγές αργού από το Κουβέιτ

ΗΠΑ: Σταδιακή συρρίκνωση για τις εισαγωγές αργού από το Κουβέιτ

35
ΗΠΑ: Σταδιακή συρρίκνωση για τις εισαγωγές αργού από το Κουβέιτ

Για πρώτη φορά μετά 25 χρόνια, το Κουβέιτ δεν απέστειλε κανένα φορτίο αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ κατά τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Arab Weekly.

Από τον πρώτο Πόλεμο του Κόλπου και μετά, το Κουβέιτ αποτέλεσε κύρια πηγή προμηθειών αργού για τις ΗΠΑ και σύμφωνα με την Energy Information Administration (ΕΙΑ), τον Οκτώβριο του 1993 οι εισαγωγές πετρελαίου των ΗΠΑ από το Κουβέιτ ανήλθαν στα επίπεδα ρεκόρ των 526.000 βαρελιών/ημέρα.

Ωστόσο από το 2012 έως το 2017, οι εξαγωγές αργού από το Κουβέιτ προς τις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά παραπάνω από 50% από τα 303.000 βαρέλια/ημέρα στα 144.000 βαρέλια ημερησίως, ενώ κατά τους επτά πρώτους μήνες του έτους άγγιξαν τα 102.00 βαρέλια/ημέρα.

Τέλος αναλυτές αναφέρουν ότι η μεγάλη μείωση των εισαγωγών αργού των ΗΠΑ από το Κουβέιτ αποτελεί απόρροια της μεγάλης αύξησης της εγχώριας παραγωγής καθώς επίσης και των αμερικανικών κυρώσεων προς το Ιράν.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.