Απτόητη η Ρωσία από τις αμερικανικές κυρώσεις

Απτόητη η Ρωσία από τις αμερικανικές κυρώσεις

113
Απτόητη η Ρωσία από τις αμερικανικές κυρώσεις

Η ρωσική κυβέρνηση δεν πτοείται από τις αμερικανικές κυρώσεις και προχωρά σε συζητήσεις με την αμερικανική Exxon Mobil για ενδεχόμενη συνεργασία για την πραγματοποίηση πετρελαϊκών και ενεργειακών έργων.

Οι συζητήσεις για συνεργασία γίνονται συγκεκριμένα μεταξύ της Exxon Mobil και της ρωσικής κρατικής πετρελαϊκής Rosneft στον τομέα του LNG, της διύλισης πετρελαίου και των πετροχημικών.

Η Exxon Mobil είχε δημιουργήσει κοινοπραξίες στο παρελθόν με την Rosneft με στόχο την εξόρυξη κοιτασμάτων στην Αρκτική και στην Βόρεια Θάλασσα. Ωστόσο, λόγω της επιβολής των αμερικανικών κυρώσεων στην Ρωσία τα σχέδια των δύο πετρελαϊκών εταιρειών είχαν ναυαγήσει τότε.

Τη ίδια ώρα που ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δίνει τις ευλογίες του για συνεργασία της Rosneft με την Exxon Mobil, η κυβέρνηση των ΗΠΑ σκέφτεται σοβαρά να επιβάλει επιπρόσθετες κυρώσεις στην Ρωσία, προκειμένου να την «τιμωρήσει» για την χρήση χημικών όπλων στο Ηνωμένο Βασίλειο τον περασμένο Αύγουστο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.