Φόβοι για εκτίναξη της τιμής του αργού λόγω ρήξης Σ. Αραβίας –...

Φόβοι για εκτίναξη της τιμής του αργού λόγω ρήξης Σ. Αραβίας – ΗΠΑ

382
Φόβοι για εκτίναξη της τιμής του αργού λόγω ρήξης Σ. Αραβίας – ΗΠΑ

Οι τιμές πετρελαίου θα μπορούσαν να ανέλθουν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα εάν οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις προς την Σαουδική Αραβία, τόνισε ο γενικός διευθυντής του σαουδαραβικού τηλεοπτικού δικτύου Al Arabiya.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Turki Aldakhil ανέφερε ότι ενδεχόμενες αμερικανικές κυρώσεις προς τον Σαουδαραβικό Θρόνο θα πυροδοτούσαν άμεσα σημαντικές αρνητικές συνέπειες που θα έπλητταν ολόκληρο τον κόσμο, καθώς η σαουδαραβική πλευρά δεν θα μπορούσε να δεσμευτεί για παραγωγή αργού περί των 7,5 εκατ. βαρελιών/ημέρα. Παράλληλα επεσήμανε ότι εάν η τιμή του πετρελαίου στα $80 εξόργισε τον πρόεδρο Τραμπ, κανένας δεν θα πρέπει να αποκλείσει ένα άλμα της τιμής στα $100, ή στα $200, ή ακόμα και στο διπλάσιο αυτού.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Turki Aldakhil προέβη στις εν λόγω δηλώσεις καθώς κλιμακώνονται οι τριγμοί στις σχέσεις της Σαουδικής Αραβίας με τη Δύση μετά την εξαφάνιση του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, ο οποίος αποτελεί επικριτή του Σαουδάραβα πρίγκιπα Mohammed bin Salman. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το CNBC, ο Τζαμάλ Κασόγκι έχει να δώσει σημεία ζωής από τις 2 Οκτωβρίου όταν και επισκέφθηκε το προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Λίγο νωρίτερα ο Πρόεδρος Τραμπ είχε προειδοποιήσει το Βασίλειο με βαρύτατη τιμωρία σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι ο Κασόγκι δολοφονήθηκε στο προξενείο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.