Πυρκαγιά σε διαλυτήριο πλοίων στο Πακιστάν

Πυρκαγιά σε διαλυτήριο πλοίων στο Πακιστάν

155
Πυρκαγιά σε διαλυτήριο πλοίων στο Πακιστάν
Φωτό αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/REHAN KHAN

Πυρκαγιά ξέσπασε στις 14 Οκτωβρίου σε δεξαμενόπλοιο που βρισκόταν σε διαλυτήριο του Gadani στο Πακιστάν.

Από το περιστατικό τραυματίστηκαν τουλάχιστον επτά άτομα, εκ των οποίων οι τρεις διεκομίσθησαν σε νοσοκομείο, καθώς η κατάσταση της υγείας τους ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη, ενώ πυροσβεστικά οχήματα κατέφτασαν άμεσα στην περιοχή προκειμένου να κατασβήσουν την φωτιά.

Προς το παρόν τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν διευκρινιστεί, ωστόσο διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι συνέβη κατά την διάρκεια εργασιών κοπής μετάλλων επί του πλοίου.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο περιστατικό έλαβε χώρα λίγο καιρό μετά την επανεκκίνηση των εργασιών ανακύκλωσης δεξεμενόπλοιων σε εγκαταστάσεις του Πακιστάν. Οι ανακυκλώσεις δεξαμενόπλοιων είχαν ανασταλεί λόγω μιας σειράς ατυχών συμβάντων που είχαν λάβει χώρα σε διαλυτήρια του Πακιστάν με αποκορύφωμα μία έκρηξη που είχε σημειωθεί τον Νοέμβριο του 2016 σε διαλυτήριο του Gadani και η οποία είχε οδηγήσει στην απώλεια 18 εργατών και στον σοβαρό τραυματισμό επιπλέον 50.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.