Το παρόν και το μέλλον της αγοράς των containerships

Το παρόν και το μέλλον της αγοράς των containerships

196
Το παρόν και το μέλλον της αγοράς των containerships

Τις εκτιμήσεις της για την πορεία της αγοράς των containerships τα επόμενα πέντε έτη εξέδωσε η Drewry την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου.

Επιγραμματικά οι εκτιμήσεις αυτές για την ζήτηση για containers παρουσιάζονται «υποβαθμισμένες» λόγω των δυσοίωνων προοπτικών για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας αλλά και της έντονης κλιμάκωσης των εμπορικών διενέξεων.

Σημειώνεται ότι η Drewry στην αμέσως προηγούμενη έρευνά της εκτιμούσε ότι η εν λόγω αγορά θα βρεθεί σε απόλυτη ισορροπία το 2022. Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του 2018 η αγορά των containerships παρουσιάζει αρκετά σκαμπανεβάσματα καθώς κατά το α’ και γ’ τρίμηνο γνώρισε ισχυρή ανάπτυξη ενώ κατά το β’ τρίμηνο του έτους η απόδοση της αγοράς κρίνεται απογοητευτική. Το πως θα κινηθεί η αγορά των containerships το δ’ τρίμηνο εξαρτάται εν πολλοίς  από την κόντρα ΗΠΑ-Κίνας, αναφέρει η Drewry.

Σε ότι αφορά την προσφορά, η μεγαλύτερη του αναμενόμενου αύξηση των παραγγελιών νεότευκτων σε συνδυασμό με τις λιγότερες διαλύσεις κυρίως κατά το β’ τρίμηνο, έχουν ωθήσει την Drewry να αυξήσει οριακά τις προβλέψεις της για το ρυθμό ανάπτυξης του παγκόσμιου στόλου containerships για το τρέχον έτος.

Τέλος επισημαίνεται ότι οι προοπτικές της Drewry για την ναυλαγορά και την κερδοφορία του κλάδου για το 2018 και το 2019 παρουσιάζονται αμετάβλητες από τις προηγούμενες εκτιμήσεις, παρά τις δυσοίωνες προοπτικές για το διεθνές εμπόριο αλλά και την εκτιμώμενη αύξηση της προσφοράς containerships.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.