Μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες υιοθετούν «πράσινη» συνείδηση

Μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες υιοθετούν «πράσινη» συνείδηση

103
Μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες υιοθετούν «πράσινη» συνείδηση

Πετρελαϊκοί και ενεργειακοί κολοσσοί συμμετέχουν στο Oil and Gas Climate Initiative (OGCI), το οποίο αποτελεί μία εθελοντική πρωτοβουλία προκειμένου να αλλάξει η υφιστάμενη νοοτροπία της εν λόγω βιομηχανίας και να «αντιδράσει» στην παγκόσμια κλιματική αλλαγή.

Μέχρι πρόσφατα η συγκεκριμένη πρωτοβουλία απαριθμούσε δέκα μέλη: την BP, την CNPC, την Eni, την Pemex, την Repsol, την Saudi Aramco, την Shell, την Statoil, την Total και την Petrobras, ενώ πλέον εισήλθαν σε αυτήν οι αμερικανικές πετρελαϊκές Exxon Mobil, Chevron και Occidental Petroleum. Στο πλαίσιο του OGCI οι εταιρείες τάσσονται υπέρ της Συμφωνίας των Παρισίων και συνεργάζονται για την ανάληψη δράσεων προκειμένου να μειωθούν οι εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η συνολική παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου των μελών του OGCI αντιπροσωπεύει το 30% περίπου της παγκόσμιας παραγωγής, οπότε η δύναμη που διαθέτει είναι αρκετά μεγάλη για να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.