Εντυπωσιακή αύξηση στον διακινούμενο όγκο φορτίων του λιμένα της Σαγκάης

Εντυπωσιακή αύξηση στον διακινούμενο όγκο φορτίων του λιμένα της Σαγκάης

52
Εντυπωσιακή αύξηση στον διακινούμενο όγκο φορτίων του λιμένα της Σαγκάης

Η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων από τον πιο πολυσύχναστο λιμένα του κόσμου, εκείνον της Σαγκάης, εκτιμάται ότι έχει αυξηθεί κατά 5.000 φορές συγκριτικά με το 1978, χρονιά που η κυβέρνηση της Κίνας ξεκίνησε να εφαρμόζει την μεταρρυθμιστική της πολιτική και το άνοιγμα της οικονομίας της.

Κατά τη διάρκεια του 2017 ο λιμένας της Σαγκάης διαχειρίστηκε περίπου 40,23 εκατ. TEUs, αύξηση κατά 7.951 TEUs, σε σχέση με το 1978.

Τα παραπάνω στοιχεία αντιπροσωπεύουν μία ετήσια αύξηση της τάξεως του 24% κατά μέσο όρο στον όγκο των διακινούμενων φορτίων από το λιμένα της Σαγκάης, ο οποίος αποτελεί τον μεγαλύτερο λιμένα διαχείρισης containers των τελευταίων οκτώ ετών.

Ο κ. Chen Xuyuan, πρόεδρος της εταιρείας Shanghai International Port, η οποία διαχειρίζεται όλους τους τερματικούς σταθμούς διακίνησης containers και ξηρών φορτίων του λιμένα της Σαγκάης, απέδωσε την ταχεία αύξηση της διακίνησης των φορτίων στην οικονομική ανάπτυξη που παρατηρείται στην χώρα τα τελευταία σαράντα χρόνια.

Από το 1978 έως και το 2017 το ΑΕΠ της Κίνας αυξήθηκε σε ετήσια βάση κατά 9,5% περίπου, συγκριτικά με το 2,9% του παγκόσμιου ΑΕΠ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.