Το μπαράζ κυβερνοεπιθέσεων στις μεταφορές συνεχίζεται

Το μπαράζ κυβερνοεπιθέσεων στις μεταφορές συνεχίζεται

73
Το μπαράζ κυβερνοεπιθέσεων στις μεταφορές συνεχίζεται

Θύμα κυβερνοεπίθεσης φαίνεται πως έπεσε η British Airways καθώς όπως αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωσή της ερευνά την παραβίαση προσωπικών δεδομένων πελατών της η οποία προήλθε από την επίσημη ιστοσελίδα της και την εφαρμογή της για κινητά.

Συγκεκριμένα στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι προσωπικά και οικονομικά στοιχεία πελατών, οι οποίοι έκαναν κράτηση μέσω της εφαρμογής ή της ιστοσελίδας από 21 Αυγούστου έως 5 Σεπτεμβρίου, διατρέχουν κίνδυνο.

Η κορυφαία αεροπορική εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου σημειώνει παράλληλα ότι πλέον δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, ενώ αποκαταστάθηκε και η λειτουργία της ιστοσελίδας.

Επιπρόσθετα καλεί όλους τους πελάτες της οι οποίοι πιστεύουν ότι έχουν πέσει θύμα ηλεκτρονικής υποκλοπής να επικοινωνήσουν το συντομότερο δυνατό με τις τράπεζες με τις οποίες συνεργάζονται.

Τέλος ο Alex Cruz, πρόεδρος και CEO της British Airways, αναφερόμενος στο συμβάν ζήτησε συγνώμη από τους πελάτες της για την εγκληματική αυτή πράξη και επεσήμανε ότι η προστασία των προσωπικών δεδομένων είναι υψίστης σημασίας για τον βρετανικό κολοσσό.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.