Θετικές προβλέψεις για την αγορά των tankers και των LNGs

Θετικές προβλέψεις για την αγορά των tankers και των LNGs

192
Θετικές προβλέψεις για την αγορά των tankers και των LNGs

Θετικές εμφανίζονται οι προβλέψεις της Cosco Shipping Energy Transportation (CSET) αναφορικά με την μελλοντική πορεία στην αγορά των tankers.

Η επερχόμενη εφαρμογή του sulphur cap εκτιμάται ότι θα αυξήσει σημαντικά, σύμφωνα με την CSET, το λειτουργικό κόστος στα μεγαλύτερα σε ηλικία πλοία οδηγώντας τα εκτός αγοράς, γεγονός που θα συμβάλει στην ανανέωση του στόλου των δεξαμενόπλοιων παγκοσμίως.

Την ίδια ώρα υπολογίζεται ότι θα σημειωθεί σημαντική άνοδος στις τιμές ναυπήγησης δεξαμενόπλοιων συμβάλλοντας στον περιορισμό παραγγελιών για νέα πλοία αλλά και στην μερική αποκατάσταση της ισορροπίας μεταξύ προσφοράς και ζήτησης στην εν λόγω αγορά.

Ενδεικτικά η CSET αναφέρει ότι οι τιμές ναυπήγησης VLCCs αυξήθηκαν κατά 10%, από $81,5 εκατ./ανά πλοίο τον Δεκέμβριο του 2017 σε $90 εκατ. τον Ιούλιο του 2018.

Αναφορικά με την αγορά των πλοίων μεταφοράς LNG, αγορά στην οποία δραστηριοποιείται η CSET καθώς διαθέτει έξι LNG carriers, εκτιμάται ότι θα καταγραφεί και εκεί ανοδική πορεία, ενώ αναμένεται ότι μέχρι το 2020 θα παρατηρηθεί υπερπροσφορά στην χωρητικότητα των πλοίων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.