Ενδυναμώνεται ο στόλος της Star Bulk Carriers

Ενδυναμώνεται ο στόλος της Star Bulk Carriers

278
Ενδυναμώνεται ο στόλος της Star Bulk Carriers

Η Star Bulk Carriers Corp. ανακοίνωσε ότι σύναψε συμφωνία με την E.R. Capital Holding GmbH & Cie. KG προκειμένου η πρώτη να αποκτήσει εντός του 2018 τρία πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου από τη δεύτερη με την προοπτική απόκτησης επιπλέον τεσσάρων πλοίων το 2019.

Η συνολική αξία των τριών πρώτων πλοίων εκτιμάται ότι ανέρχεται σε περίπου 1,34 εκατ. κοινές μετοχές της Star Bulk και σε μετρητά αξίας $41,70 εκατ.

Με την απόκτηση των επτά παραπάνω πλοίων, τα οποία έχουν όλα ναυπηγηθεί το 2010, η Star Bulk Carriers Corp. θα διαθέτει στόλο 115 πλοίων, συνολικής χωρητικότητας 13,39 εκατ. τόνων με μέση ηλικία τα 7,5 έτη.

Ο κ. Πέτρος Παππάς, CEO της Star Bulk Carriers, σχολίασε ότι η εταιρεία αποκτά από την E.R. Capital έναν στόλο από επτά σύγχρονα πλοία υψηλής ποιότητας σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές. Ο ίδιος δεν παρέλειψε να εκφράσει επίσης την ικανοποίησή του για την ενίσχυση της θέσης της εταιρείας στην αγορά των Capesizes, καθώς έξι από τα έπτα πλοία που θα αποκτήσει η Star Bulk ανήκουν στην εν λόγω αγορά.

Φωτό: Star Bulk Carriers

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.