Η μεγάλη φωτιά στο λιμάνι της Αμβέρσας: αίτια και αποτελέσματα

Η μεγάλη φωτιά στο λιμάνι της Αμβέρσας: αίτια και αποτελέσματα

582
Η μεγάλη φωτιά στο λιμάνι της Αμβέρσας: αίτια και αποτελέσματα

Φωτιά ξέσπασε στο λιμάνι της Αμβέρσας το Σάββατο 11 Αυγούστου, όταν φορτίο 5.000 τόνων οξειδίου του νικελίου υπέστη ανάφλεξη με αποτέλεσμα οι λιμενικές αρχές να παροτρύνουν τα εξυπηρετούμενα πλοία να εκκενώσουν την περιοχή γύρω από τον λιμένα.

Πιο συγκεκριμένα το περιστατικό έλαβε χώρα το απόγευμα του Σαββάτου σε μια αποθήκη έκτασης 6.000 τ.μ. στον τερματικό σταθμό Emdenweg, Leopold Dok του λιμένα, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Επισημαίνεται ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις έσπευσαν έγκαιρα στο σημείο με τις λιμενικές αρχές να δίνουν εντολή να εκκενωθεί ο λιμένας σε ακτίνα 1,8 χλμ. Παράλληλα με ανακοίνωση τους την Κυριακή 12 Αυγούστου επιβεβαίωσαν ότι η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο ενώ παρά το γεγονός ότι το οξείδιο του νικελίου θεωρείται καρκινογόνο και τοξικό, οι αρχές τόνισαν ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για την δημόσια υγεία.

Τέλος σημειώνεται ότι, σύμφωνα πάντα με τις βελγικές αρχές, μικρός ήταν ο αντίκτυπος του συμβάντος στις δια θαλάσσης μεταφορές κατά το χρονικό διάστημα στο οποίο υπήρξε η εν λόγω εκκένωση.

Φωτό αρχείου/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.