Οι αυξημένες παραγγελίες containerships «πονοκεφαλιάζουν» την Hapag- Lloyd

Οι αυξημένες παραγγελίες containerships «πονοκεφαλιάζουν» την Hapag- Lloyd

136
Οι αυξημένες παραγγελίες containerships «πονοκεφαλιάζουν» την Hapag- Lloyd

Η γερμανική πλοιοκτήτρια και διαχειρίστρια εταιρεία containerships, Hapag Lloyd, εξέδωσε ανακοίνωση την Παρασκευή 29 Ιουνίου σχετικά με τις προβλέψεις της για την οικονομική πορεία της εταιρείας βασισμένη στην επίδοση της κατά τους πρώτους πέντε μήνες του 2018.

Συγκεκριμένα η εταιρεία αναμένει ότι τα κέρδη της θα δεχτούν ισχυρή πίεση εξαιτίας της υπερπροσφοράς πλοίων στον κλάδο και του υψηλού κόστους για καύσιμα. Ειδικότερα η Hapag Lloyd έκανε λόγο για κέρδη προ φόρων και τόκων τα οποία θα κινηθούν σε ένα εύρος μεταξύ €200 εκατ. και €450 εκατ. όταν το προηγούμενο έτος ανήλθαν στα €410 εκατ. και η εταιρεία προσδοκούσε ο αριθμός αυτός να είναι αρκετά αυξημένος το 2018. Απόρροια της εν λόγω ανακοίνωσης ήταν η μετοχή της να «καταρρεύσει» κατά 22% το πρωί της Παρασκευής σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Bloomberg.

Παράλληλα, και η μετοχή του «αντίπαλου δέοντος» της γερμανικής εταιρείας μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, Maersk,  υποχώρησε μετά την ανακοίνωση της Hapag Lloyd. Μεγάλη μερίδα αναλυτών τονίζει ότι τα διαθέσιμα containerships στον κλάδο έχουν κατά πολύ υπερβεί τον όγκο εμπορευματικών ροών με αποτέλεσμα η αγορά των containers να δέχεται ένα ισχυρότατο πλήγμα. Γερμανικά μέσα αναφέρουν επιπρόσθετα ότι η κορυφαία ναυτιλιακή πρόκειται να μειώσει το εργατικό της δυναμικό στα κεντρικά της γραφεία στο Αμβούργο κατά 160 θέσεις με σκοπό να μειώσει τα λειτουργικά της έξοδα.

Τέλος υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία παρουσίασε απώλειες $42 εκατ. κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους ωστόσο ο CEO της, Rolf Habben Jansen, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το σκηνικό το προσεχές διάστημα θα αλλάξει άρδην λόγω αυξημένης ζήτησης για διά θαλάσσης μεταφορές εμπορευματοκιβωτίων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.