Τι συμβαίνει με τη ναυτική ασφάλεια στο πιο πολυσύχναστο πέρασμα της Γης;

Τι συμβαίνει με τη ναυτική ασφάλεια στο πιο πολυσύχναστο πέρασμα της Γης;

406
Τι συμβαίνει με τη ναυτική ασφάλεια στο πιο πολυσύχναστο πέρασμα της Γης;

Η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης έχει προχωρήσει σε σημαντικές ενέργειες και επενδύσεις προκειμένου να διασφαλισθεί η ασφαλής ναυσιπλοΐα στις θάλασσες και στους λιμένες της χώρας.

Σε πρόσφατη δήλωσή του ο κ. Lam Pin Min, υπουργός μεταφορών της Σιγκαπούρης, επεσήμανε ότι έχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των σοβαρών ατυχημάτων σε πλοία την τελευταία δεκαετία στις θάλασσες της χώρας, από 1 ατύχημα στις 100 διελεύσεις πλοίων το 2008 σε κάτω από 0,3 ατυχήματα σήμερα.

Να σημειωθεί ότι οι διελεύσεις πλοίων κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους στις θάλασσες της Σιγκαπούρης ανήλθαν σε 830.000.

Η Λιμενική Αρχή της Σιγκαπούρης έχει θέσει ως στόχο την συνεχή αναβάθμιση του Πληροφοριακού της Συστήματος για τη Διαχείριση της Κυκλοφορίας Πλοίων (VTIS), καθώς και την εφαρμογή συστημάτων ανταλλαγής δεδομένων αναφορικά με τις προσεγγίσεις των πλοίων στο λιμάνι της νήσου.

Την ίδια ώρα σχεδιάζεται να δημιουργηθεί στην Σιγκαπούρη εντός του 2018 ένα κέντρο με ονομασία «Centre of Excellence in Maritime Safety (CEMS)», κόστους $14 εκατ., μέσω του οποίου οι ναυτικοί θα εκπαιδεύονται σε νέα τεχνολογικά συστήματα με στόχο την ενίσχυση της θαλάσσιας ασφάλειας και τη μείωση των ναυτικών ατυχημάτων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.