Χωρίς τέλος ο εμπορικός πόλεμος Κίνας – ΗΠΑ

Χωρίς τέλος ο εμπορικός πόλεμος Κίνας – ΗΠΑ

102
Χωρίς τέλος ο εμπορικός πόλεμος Κίνας – ΗΠΑ

Φαίνεται να μην έχει τέλος ο εμπορικός πόλεμος που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απειλεί πως θα θέσει επιπρόσθετες κυρώσεις της τάξεως του 10% σε εισαγωγές κινεζικών προϊόντων προς τις ΗΠΑ, συνολικής αξίας $200 δις.

Οι κυρώσεις αυτές, εφόσον εφαρμοστούν, σε συνδυασμό με τις πρόσφατες κυρώσεις που ανήγγειλε ο κ. Τραμπ σε κινεζικά προϊόντα αξίας $50 δις, θα οδηγήσουν τις μισές εισαγωγές κινεζικών προϊόντων προς τις ΗΠΑ να βρίσκονται σε μη ανταγωνιστική θέση.

Η απειλή για τις νέες κυρώσεις από τον Αμερικανό πρόεδρο έρχεται ως απάντηση στα αντίποινα που έθεσε το Πεκίνο την Παρασκευή 15 Ιουνίου, επιβάλλοντας κυρώσεις στις εισαγωγές αμερικανικών προϊόντων και εμπορευμάτων προς την Κίνα, όπως αυτοκίνητα, σόγια, γαλακτοκομικά, προπάνιο, λάδι, συνολικής αξίας $50 δις. Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος των ΗΠΑ προειδοποιεί ότι εφόσον η Κίνα συνεχίσει τα ανταποδοτικά εμπορικά προστατευτικά μέτρα, τότε θα προχωρήσει σε επιπρόσθετες κυρώσεις σε κινεζικά προϊόντα, των οποίων η αξία μπορεί να αγγίζει πάλι τα $200 δις.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.