Ανοδική πορεία για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου το 2019

Ανοδική πορεία για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου το 2019

147
Ανοδική πορεία για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου το 2019

Σε πρόσφατη έκθεσή της η International Energy Agency (IEA) ανέφερε ότι η παγκόσμια πετρελαϊκή ζήτηση θα σημειώσει άνοδο της τάξης του 1,4 εκατ. βαρελιών/ημέρα το 2019.

Οι λόγοι που θα συμβάλουν στην αύξηση της ζήτησης αργού πετρελαίου εκτιμάται ότι θα είναι η βελτίωση των οικονομικών συνθηκών, καθώς και οι προβλέψεις που γίνονται για μεγαλύτερη σταθερότητα στις τιμές του πετρελαίου.

Ωστόσο η αγορά πετρελαίου σε παγκόσμιο επίπεδο διατρέχει κινδύνους καθώς πάντα υπάρχει το ρίσκο για πιθανή αύξηση των τιμών, αλλά και οι ενδεχόμενες αναταραχές στο διεθνές εμπόριο, λόγω πολιτικών αποφάσεων, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις κυρώσεις που έχει επιβάλει ο Αμερικανός πρόεδρος σε ένα μεγάλο μέρος των εμπορικών συναλλαγών των ΗΠΑ με άλλες χώρες.

Από την πλευρά της προσφοράς να σημειωθεί ότι τον περασμένο Μάιο οι χώρες – μέλη του OPEC υπολογίζεται ότι αύξησαν την παραγωγή αργού πετρελαίου κατά 500.000 βαρέλια/ημέρα αγγίζοντας τα 31,69 εκατ. βαρέλια, παρά τη συμφωνία του Οργανισμού για περικοπές στην παγκόσμια παραγωγή.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.