Δυναμική είσοδος του Πακιστάν στον τομέα της ενέργειας;

Δυναμική είσοδος του Πακιστάν στον τομέα της ενέργειας;

58
Δυναμική είσοδος του Πακιστάν στον τομέα της ενέργειας;

Ανώτατοι αξιωματούχοι της πακιστανικής κυβέρνησης δήλωσαν την Τρίτη 1 Μαΐου 2018 σε τοπικά μέσα του Πακιστάν ότι εταιρείες εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου θα προχωρήσουν στην εξερεύνηση 90 πηγών σε όλη την χώρα κατά το οικονομικό έτος 2018-19. Όπως αναφέρεται στο πακιστανικό πρακτορείο ειδήσεων σκοπός της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση της ενεργειακής αυτάρκειας στον ενεργειακό τομέα.

Παράλληλα τα υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης πρόσθεσαν ότι κατά την εκτέλεση των καθηκόντων της σημερινής κυβέρνησης, το Πακιστάν πρόσθεσε πάνω από 944 εκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου την ημέρα (MMCFD) και 32.343 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως (bpd) στο δίκτυο μεταφοράς σε ολόκληρη τη νότια ασιατική χώρα.

Επιπροσθέτως, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, οι εταιρείες εξερεύνησης πετρελαίου και φυσικού αερίου του Πακιστάν προχώρησαν στην εξερεύνηση 101 νέων πηγών πετρελαίου και αερίου σε όλη τη χώρα, αυξάνοντας με τον τρόπο αυτό τα πεδία εξόρυξης φυσικών πόρων κατά σχεδόν 80% σε σύγκριση με τα τέσσερα προηγούμενα έτη.

Η συμβολή της κυβέρνησης του Πακιστάν στην πολυαναμενόμενη ενεργειακή αυτάρκεια είναι καθοριστική, καθώς η διευκόλυνση των διαδικασιών και η παροχή κινήτρων στις ενεργειακές εταιρείες της χώρας είχε σαν αποτέλεσμα το ποσοστό επιτυχίας των εν λόγω εξερευνήσεων να αγγίξει το 40%. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με κύκλους της κυβέρνησης, η χορήγηση αδειών και οι μισθώσεις βελτιώθηκαν κατά 39,4% και 200% αντίστοιχα κατά τα τέσσερα τελευταία χρόνια.

Τέλος επισημαίνεται ότι οι εισαγωγές του Πακιστάν στον ενεργειακό τομέα αντικατοπτρίζουν περίπου το ¼ της χρήσης ενέργειας στο εσωτερικό της χώρας, με τη κυβέρνηση να επιδιώκει προφανώς να ελαττώσει αισθητά την αναλογία αυτή επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα να είναι το Πακιστάν αυτάρκες στον ενεργειακό κλάδο.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.