Πτωτική πορεία των ιαπωνικών εισαγωγών LNG

Πτωτική πορεία των ιαπωνικών εισαγωγών LNG

48
Πτωτική πορεία των ιαπωνικών εισαγωγών  LNG

Οι εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου από την Ιαπωνία σημείωσαν πτώση της τάξης του 2,6% τον περασμένο Μάρτιο, συγκριτικά με τον Μάρτιο του 2017.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου οικονομικών της Ιαπωνίας, οι εισαγωγές LNG από την Ιαπωνία, η οποία αποτελεί τον μεγαλύτερο αγοραστή LNG του κόσμου, ανήλθαν σε 7,93 εκατ. τόνους τον Μάρτιο του 2018. Ο όγκος των συγκεκριμένων εισαγωγών ήταν αρκετά μειωμένος συγκριτικά με τις αντίστοιχες εισαγωγές του περασμένου Φεβρουαρίου (8,29 εκατ. τόνοι), κατά τη διάρκεια του οποίου υπήρχε υψηλή ζήτηση λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Η αξία των ιαπωνικών εισαγωγών LNG τον περασμένου μήνα άγγιξε τα $2,85 δις, αύξηση κατά 12% συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Η μέση τιμή των ναύλων για μεταφορά φορτίων LNG στην spot αγορά ήταν περίπου $8,8/mmBtu τον περασμένο Μάρτιο, 17% μείωση συγκριτικά με τη μέση τιμή του περασμένου Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.