Νέος κόμβος θαλασσίων μεταφορών στην Ερυθρά Θάλασσα και στο Κέρας της Αφρικής

Νέος κόμβος θαλασσίων μεταφορών στην Ερυθρά Θάλασσα και στο Κέρας της Αφρικής

147
Νέος κόμβος θαλασσίων μεταφορών στην Ερυθρά Θάλασσα και στο Κέρας της Αφρικής

Η κυβέρνηση του Τζιμπουτί βρίσκεται σε συζητήσεις με την γαλλική εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων CMA CGM με στόχο την κατασκευή ενός τερματικού σταθμού διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων στην χώρα από μέρους της τελευταίας, αξίας $660 εκατ.

Ο νέος τερματικός σταθμός στο Τζιμπουτί πρόκειται να φέρει την ονομασία Doraleh International Container Terminal (DICT) και οι εργασίες για την κατασκευή του εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ο νέος τερματικός σταθμός αποτελεί μέρος της πολιτικής του Τζιμπουτί να αποτελέσει έναν κόμβο θαλασσίων και εναέριων μεταφορών της Αφρικής. Γι’ αυτόν τον λόγο  σχεδιάζεται να κατασκευαστεί επίσης και ένα νέο αεροδρόμιο στην χώρα, κόστους $350 εκατ., ενώ συγχρόνως εκτιμάται ότι η αεροπορική εταιρεία Air Djibouti θα επεκτείνει τον στόλο της.

Ο πρόεδρος του Djibouti Ports and Free Zone Authority (DPFZA), κ. Aboubakar Omar Hadi, ανέφερε ότι οι εργασίες για την κατασκευή του τερματικού σταθμού DICT θα διαρκέσουν 24 μήνες.

Ο νέος τερματικός σταθμός διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων θα έχει τη δυνατότητα να διαχειρίζεται ετησίως 2,4 εκατ. TEUs, ενώ μια περαιτέρω επέκτασή του στο μέλλον θα έχει ως αποτέλεσμα να διαχειρίζεται έως και 4 εκατ. TEUs σε ετήσια βάση.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/STEPHEN MORRISON

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.