Η Qatar Airways ενισχύει την παρουσία της στην Ελλάδα

Η Qatar Airways ενισχύει την παρουσία της στην Ελλάδα

105
Η Qatar Airways ενισχύει την παρουσία της στην Ελλάδα

Με αφορμή την δρομολόγηση του αεροσκάφους Airbus A350 στην γραμμή Αθήνα- Ντόχα πριν λίγες ημέρες η εταιρεία ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την ελληνική αγορά. Η Qatar Airways ήταν μάλιστα η πρώτη αεροπορική εταιρεία που δρομολόγησε το υπερσύγχρονο αεροσκάφος Airbus A350 στην Ελλάδα. Η αεροπορική εταιρεία εκμεταλλεύθηκε το καινούργιο αεροσκάφος για να εξυπηρετήσει τις πτήσεις που πραγματοποίησε στην γραμμή Ντόχα-Αθήνα την προηγούμενη Δευτέρα. Η υποδοχή του αεροσκάφους, κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Αθήνας, έγινε με μια εντυπωσιακή αψίδα που σχηματίστηκε με δύο πίδακες νερού.

Ο Group Chief Executive της Qatar Airways, η Αυτού Μεγαλειώτης, κ. Akbar Al Baker, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι που φέρνουμε για πρώτη φορά το Airbus A350 στην Ελλάδα. Η Αθήνα είναι ένα σημαντικός προορισμός στο ευρωπαϊκό μας δίκτυο και είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορέσαμε να προσφέρουμε στους επιβάτες που ταξίδεψαν προς και από την Ελλάδα τη Δευτέρα, την απόλυτη εμπειρία εξυπηρέτησης και άνεσης με ένα από τα πιο τεχνολογικά εξελιγμένα αεροσκάφη σε όλο τον κόσμο. Τα καλά νέα για την αγορά της Ελλάδας συνεχίζονται με την επικείμενη έναρξη των απευθείας πτήσεων στη Θεσσαλονίκη, που θα προσφέρει στους επιβάτες μας ακόμη περισσότερες ευκαιρίες να ανακαλύψουν αυτή την υπέροχη χώρα.»

Athens 1

Η Qatar Airways ήταν η πρώτη εταιρεία παγκοσμίως που χρησιμοποίησε το Airbus A350, τον Ιανουάριο του 2015. Η εταιρεία έχει τον μεγαλύτερο στόλο σε αυτόν τον τύπο αεροσκάφους στον κόσμο και αυτή τη στιγμή χρησιμοποιεί 22 αεροσκάφη A350 σε όλο το παγκόσμιο δίκτυό της. Η αεροπορική θα είναι επίσης η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που σύντομα θα χρησιμοποιήσει και το επόμενης γενιάς αεροσκάφος Airbus A350-1000.

Η βραβευμένη εταιρεία θα ξεκινήσει απευθείας πτήσεις προς τη Θεσσαλονίκη, το δεύτερο σταθμό της στην Ελλάδα, το Μάρτιο. Η εταιρεία θα προσφέρει τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα μεταξύ Ντόχα και Θεσσαλονίκης, οι οποίες θα πραγματοποιούνται από αεροσκάφος Airbus A 320, με 12 θέσεις στην Business καμπίνα και 132 θέσεις στην Οικονομική.

Η Qatar Airways συνδέει τους επιβάτες από την Ελλάδα με περισσότερους από 150 προορισμούς σε όλο τον κόσμο, μέσω του βραβευμένου Διεθνούς Αεροδρομίου Χαμάντ, προσφέροντας απρόσκοπτη σύνδεση στο εκτεταμένο παγκόσμιο δίκτυό της σε 6 ηπείρους. Στο πλαίσιο της στρατηγικής επέκτασής της, η αεροπορική εταιρεία πρόσθεσε πρόσφατα στο δίκτυό της τους προορισμούς των Τσιάνγκ Μαι, Ταϊλάνδης και Αγίας Πετρούπολης, ενώ σύντομα αναμένεται να προστεθούν και το Πενάνγκ στη Μαλαισία, η Κανμπέρα στην Αυστραλία και το Κάρντιφ, στην Ουαλία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.