Σε επαναλειτουργία ο μεγαλύτερος αγωγός πετρελαίου της Βόρειας Θάλασσας

Σε επαναλειτουργία ο μεγαλύτερος αγωγός πετρελαίου της Βόρειας Θάλασσας

114
Σε επαναλειτουργία ο μεγαλύτερος αγωγός πετρελαίου της Βόρειας Θάλασσας

Το προσωρινό κλείσιμο του μεγαλύτερου και σημαντικότερου αγωγού μεταφοράς πετρελαίου του Ηνωμένου Βασιλείου, Forties, λόγω επισκευών που έλαβαν χώρα από τις 11 Δεκεμβρίου, συνέβαλε σε άνοδο των τιμών του πετρελαίου άνω των $67/βαρέλι. Οι τιμές αυτές αντιπροσώπευσαν το υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί από τα μέσα του 2015, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ο αγωγός Forties διαδραματίζει ένα σημαντικότατο ρόλο στην παγκόσμια πετρελαϊκή αγορά, καθώς αποτελεί τον μεγαλύτερο από τους πέντε αγωγούς αργού πετρελαίου που βρίσκονται στην Βόρεια Θάλασσα. Η λειτουργία του αγωγού επιδρά καταλυτικά στη διαμόρφωση των τιμών και του εμπορίου του πετρελαίου τύπου Brent σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική και Ασία.

Η διαχειρίστρια εταιρεία του αγωγού, Ineos, ανακοίνωσε ότι μετά τις απαιτούμενες εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στον αγωγό λόγω ρήγματος που διαπιστώθηκε, ο Forties έχει ξεκινήσει πλέον τη λειτουργία του, παράγοντας προσωρινά το ήμισυ της συνηθισμένης ημερήσιας παραγωγής του. Η ημερήσια παραγωγή του αγωγού ανέρχεται συνήθως σε 450.000 βαρέλια. Η Ineos τόνισε ότι η λειτουργία του αγωγού θα αποκατασταθεί πλήρως στις αρχές του ερχόμενου Ιανουαρίου.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.