Συστήματα ευφυούς ενημέρωσης για ασφαλέστερα και αποδοτικότερα πλοία

    102
    Συστήματα ευφυούς ενημέρωσης για ασφαλέστερα και αποδοτικότερα πλοία

    Η εταιρεία Rolls-Royce έχει υπογράψει μια συμφωνία με την ιαπωνική εταιρεία μεταφορών Mitsui O.S.K. Lines (MOL), προκειμένου να συνεργαστούν στην ανάπτυξη ενός συστήματος ευφυούς ενημέρωσης για πλοία. Το εν λόγω έργο θα πραγματοποιηθεί στο επιβατηγό πλοίο SUNFLOWER, μήκους 165 μέτρων, το οποίο ανήκει σε θυγατρική εταιρεία της Mitsui O.S.K. Lines, η οποία και το διαχειρίζεται.

    Τα συστήματα ευφυούς ενημέρωσης της Rolls-Royce θα κάνουν τα πλοία ασφαλέστερα, ευκολότερα στο χειρισμό και πιο αποδοτικά, παρέχοντας στο πλήρωμα τη δυνατότητα καλύτερης κατανόησης του περιβάλλοντος χώρου του πλοίου. Αυτό θα επιτευχθεί με τη συγχώνευση δεδομένων που προέρχονται από μια σειρά αισθητήρων, με πληροφορίες από τα υπάρχοντα συστήματα των πλοίων όπως το Αυτόματο Σύστημα Αναγνώρισης (AIS) και το ραντάρ. Επιπλέον, δεδομένα από άλλες πηγές, συμπεριλαμβανομένων των παγκόσμιων βάσεων δεδομένων, θα έχουν επίσης και αυτά κάποιο ρόλο.

    Ο κ.Asbjørn Skaro, Διευθυντής του τμήματος Digital & Systems – Marine της Rolls-Royce, δήλωσε: «Διερευνούμε και δοκιμάζουμε πώς να συνδυάσουμε τις τεχνολογίες αισθητήρων αποτελεσματικά και οικονομικά. Πιλοτικά έργα όπως αυτό μας επιτρέπουν να δούμε πώς οι τεχνολογίες αυτές μπορούν να προσαρμοστούν καλύτερα στις ανάγκες του πελάτη και των πληρωμάτων του, έτσι ώστε το προϊόν μας να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις ανάγκες και των δύο.»

    Η Rolls-Royce αναμένει να μπορέσει να λάβει έγκριση της ιδέας και να διαθέσει στο εμπόριο το σύστημα ευφυούς ενημέρωσης το 2018.

    Φωτό: rolls-royce.com

     

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.