Οι Βρυξέλλες δίνουν πράσινο φως για την εξαγορά της OOCL

Οι Βρυξέλλες δίνουν πράσινο φως για την εξαγορά της OOCL

140
Οι Βρυξέλλες δίνουν πράσινο φως για την εξαγορά της OOCL

Ο Δεκέμβριος αναδεικνύεται σε μήνα ολοκλήρωσης εξαγορών στην αγορά των containerships. Μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Hamburg Süd από την Mærsk Line και την ολοκλήρωση της συγχώνευσης Hapag-Lloyd – UASC, η αγορά βλέπει να δημιουργείται η τρίτη μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, η οποία θα διαθέτει στόλο 400 πλοίων.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα που προκύπτει από την απόφαση της ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού, μετά και τη σχετική απόφαση των αμερικανικών αρχών, να δώσει τη συγκατάθεσή της για να προχωρήσει η εξαγορά της OOCL από την COSCO. Το τίμημα της εξαγοράς υπερβαίνει τα $6 δις.

Όπως αναφέρεται στα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία οι εμπειρογνώμονες της Επιτροπής Ανταγωνισμού της ΕΕ μετά τους ελέγχους που διεξήγαγαν δεν εξέφρασαν καμμία ανησυχία ως προς πιθανές στρεβλώσεις του ανταγωνισμού από την συγχώνευση των δυο ναυτιλιακών εταιρειών. Άλλωστε, όπως σημειώνουν υψηλόβαθμα στελέχη της Επιτροπής, ακόμα και μετά την εξαγορά θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν αρκετοί μεγάλοι ανταγωνιστές στην ευρωπαϊκή αλλά και στην διεθνή αγορά.

Να σημειωθεί ότι η OOCL, από τον περασμένο Ιούλιο, βρισκόταν σε διαδικασία εξαγοράς της από την COSCO Shipping.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/FOCKE STRANGMANN

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.