Ολοκληρώθηκε η συγχώνευση Hapag-Lloyd – UASC

Ολοκληρώθηκε η συγχώνευση Hapag-Lloyd – UASC

124
Ολοκληρώθηκε η συγχώνευση Hapag-Lloyd – UASC

Μετά από αρκετούς μήνες εντατικής προετοιμασίας ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συγχώνευση μεταξύ της UASC (United Arab Shipping Company) και της γερμανικής Hapag-Lloyd.

Ο Rolf Habben Jansen, Διευθύνων Σύμβουλος της Hapag-Lloyd AG, σχολιάζοντας το ιστορικό αυτό ορόσημο για την γερμανική ναυτιλιακή εταιρεία ανέφερε από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Αμβούργο ότι: «Χάρη στην πολύ καλή συνεργασία των ομάδων μας καταφέραμε την επιτυχή υλοποίησης της συγχώνευση μέσα σε μόλις έξι μήνες. Σε αυτήν την διαδικασία, η εκτεταμένη εμπειρία μας από προηγούμενες συγχωνεύσεις – όπως με την CP Ships το 2005 και με την CSAV το 2014 – μας βοήθησε πολύ».

Η ολοκλήρωση της συγχώνευσης των δύο εταιρειών, που ανακοινώθηκε στις 24 Μαΐου 2017, αποτελεί ορόσημο στην αγορά των containerships. Επιπλέον, προσφέρει μία μεγάλη ευκαιρία για την Hapag-Lloyd να ενισχύσει περαιτέρω την θέση της στην αγορά της Λατινικής Αμερικής και του Ατλαντικού, αλλά και να επεκτείνει συγχρόνως τις δραστηριότητές της στη Μέση Ανατολή.

Πλέον η Hapag-Lloyd, που αναδεικνύεται και επισήμως ως η πέμπτη μεγαλύτερη εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, διαθέτει, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωσή της, περισσότερους από 12.000 υπαλλήλους στο παγκόσμιο δίκτυό της, που καλύπτει 126 χώρες, καθώς και έναν σύγχρονο στόλο 215 πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Επιπρόσθετα, η Hapag-Lloyd αναμένει ότι η συγχώνευση θα της αποφέρει ετησίως συνέργειες της τάξης των $435 εκατ.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ EPA/STEPHEN MORRISON

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.