Πιέσεις προς ΗΠΑ να μην αποχωρήσουν από τη NAFTA

Πιέσεις προς ΗΠΑ να μην αποχωρήσουν από τη NAFTA

40
Πιέσεις προς ΗΠΑ να μην αποχωρήσουν από τη NAFTA

Ο Καναδός διαπραγματευτής της Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου Βόρειας Αμερικής (NAFTA) κάλεσε τις εταιρείες των ΗΠΑ να πιέσουν τον Πρόεδρο Donald Trump προκειμένου να μην εγκαταλείψει τη Συμφωνία.

Μιλώντας στην Πόλη του Μεξικού, όπου συναντήθηκαν οι χώρες της NAFTA προκειμένου να επικαιροποιηθεί η συμφωνία, ενώπιον πολλών μελών του εμπορικού επιμελητηρίου των ΗΠΑ, ο Steve Verheul τόνισε την ανάγκη οι ΗΠΑ να συνεχίσουν να στηρίζουν τη Συμφωνία ελεύθερου εμπορίου της Βόρειας Αμερικής, καθώς πιθανή αποχώρηση τους θα σημάνει σημαντικά υψηλότερα εμπορικά κόστη.

Πολλά νομικά γραφεία εντός των ΗΠΑ εκφράζουν την υποστήριξη τους στη NAFTA και ασκούν πιέσεις εκ των έσω τόσο στον Πρόεδρο Trump να ανακαλέσει τις απειλές που εκφράζει για έξοδο της Αμερικής από τη Συμφωνία, όσο και στον Αμερικανό Υπουργό Εμπορίου, ο οποίος αξίωσε ορισμένες αμφιλεγόμενες απαιτήσεις έναντι των χωρών της NAFTA σε πρόσφατες δηλώσεις του. Παρόμοιες πιέσεις εκφράζονται και από επίσημα χείλη τόσο του Καναδά όσο και του Μεξικού, ζητώντας να διατηρηθούν οι εμπορικές συνεργασίες και οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των χωρών της Βόρειας Αμερικής.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.