Το αερόδρομιο του μέλλοντος είναι προ των πυλών

Το αερόδρομιο του μέλλοντος είναι προ των πυλών

190
Το αερόδρομιο του μέλλοντος είναι προ των πυλών

Η British Airways αποτελεί την πρώτη αεροπορική εταιρεία παγκοσμίως που εισάγει συσκευές τηλεχειρισμού υψηλής τεχνολογίας για την μετακίνηση των αεροσκαφών όταν αυτά βρίσκονται στο έδαφος.

Σε συνεργασία με το αεροδρόμιο Heathrow, τα φιλικά προς το περιβάλλον ρυμουλκά Mototok θα επιτρέπουν στο προσωπικό της British Airways να προετοιμάζει αποτελεσματικότερα τα αεροσκάφη για αναχώρηση. Ο εν λόγω εξοπλισμός για τη μετακίνηση αεροσκαφών τύπου Airbus που πραγματοποιούν πτήσεις μικρών αποστάσεων, αντικαθιστά τα παραδοσιακά ρυμουλκά diesel, επιτρέποντας σε έναν μόνο υπεύθυνο υποστήριξης αεροσκαφών να μετακινεί ένα αεροσκάφος εξ αποστάσεως.

Χωρίς εκπομπές ρύπων και με την ικανότητα να μετακινούν με ακρίβεια τα αεροσκάφη, πέντε Mototoks λειτουργούν επί του παρόντος στο Terminal 5. Η λειτουργία τους έχει ξεκινήσει ήδη από τον Αύγουστο, και περισσότεροι από 100.000 πελάτες έχουν ήδη επωφεληθεί από ομαλότερες αναχωρήσεις.

Ο κ.Matt Gorman, Διευθυντής Βιώσιμης Ανάπτυξης του Heathrow ανέφερε: “Τα Mototoks αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της στρατηγικής μας για βιωσιμότητα, με την ονομασία Heathrow 2.0 και τους στόχους της για τη μείωση των εκπομπών από τις δραστηριότητες του αερολιμένα. Μαζί με καινοτόμους εταίρους όπως η British Airways, φέρνουμε νέα ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα και σημεία φόρτισης στο αεροδρόμιο προκειμένου να επιφέρουμε μια ουσιαστική, θετική διαφορά στο τοπικό μας περιβάλλον».

Φωτό/ Βίντεο: britishairways.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.