Τα απόνερα της κρίσης συνεχίζουν να χτυπούν την γερμανική ναυτιλία

Τα απόνερα της κρίσης συνεχίζουν να χτυπούν την γερμανική ναυτιλία

341
Τα απόνερα της κρίσης συνεχίζουν να χτυπούν την γερμανική ναυτιλία

Μοιάζει να μην έχουν τέλος οι αναταράξεις και τα προβλήματα στην γερμανική ναυτιλιακή βιομηχανία. Πλέον πρόσφατο παράδειγμα η ναυτιλιακή εταιρεία, με έδρα το Αμβούργο, «Norddeutsche Reederei H. Schuldt», η οποία αντιμετωπίζει εκ νέου σημαντικά οικονομικά προβλήματα. Και αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι η HSH Nordbank είχε προχωρήσει σε κίνηση ελάφρυνσης χρέους της εταιρείας πριν από λίγους μήνες ύψους άνω των 500 εκατ. ευρώ, κάτι που είχε προκαλέσει έντονες πολιτικές και κοινωνικές αντιδράσεις τόσο στο κρατίδιο του Αμβούργου όσο και σε αυτό του Σλέσβιχ-Χόλσταϊν.

Ωστόσο, στον γερμανικό ναυτιλιακό Τύπο γίνεται λόγος πως πλέον η HSH Nordbank αναζητά αγοραστές για τα 35 πλοία της εταιρείας, δηλαδή για το μεγαλύτερο τμήμα του στόλου της. Βέβαια, από την πλευρά της τράπεζας, που κάποτε ήταν η μεγαλύτερη τράπεζα ενυπόθηκων ναυτιλιακών δανείων του κόσμου και πλέον αντιμετωπίζει και η ίδια σημαντικά οικονομικά προβλήματα, δεν έχει υπάρξει σχολιασμός της είδησης.

Από την πλευρά του ο Bernd Kortüm, ιδρυτής και πρόεδρος της ναυτιλιακής, μιλώντας στον γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό NDR 90,3 του Αμβούργου αναγνώρισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρεία του, αλλά δεν σχολίασε την είδηση για πλήρη πώληση των πλοίων του. Αντιθέτως, υποστήριξε ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία για αναζήτηση επενδυτών.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ EPA/CARSTEN KOALL

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.