Η Oldendorff Carriers ενισχύει περαιτέρω την θέση της στην αγορά των dry

Η Oldendorff Carriers ενισχύει περαιτέρω την θέση της στην αγορά των dry

325
Η Oldendorff Carriers ενισχύει περαιτέρω την θέση της στην αγορά των dry

Η Oldendorff Carriers, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως στον χώρο της μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου, ανακοίνωσε ότι προχωρά στη ναυπήγηση δύο πλοίων, κατηγορίας Handysize, τα οποία αναμένεται να παραλάβει από τα ναυπηγεία Samjin Shipbuilding Ind. Co Ltd (SSI) το φθινόπωρο του 2018 και τον Ιανουάριο του 2019, αντίστοιχα.

Να σημειωθεί ότι οι παραγγελίες αυτές είχαν ακυρωθεί το 2014, καθώς τα ναυπηγεία Samjin βρίσκονταν σε κατάσταση οικονομικής αναδιάρθρωσης λόγω προβλημάτων οικονομικής φύσεως που αντιμετώπιζε η τότε μητρική τους εταιρεία, νοτιοκορεάτικων συμφερόντων.

Τον περασμένο μήνα η εταιρεία αποφάσισε να ενεργοποιήσει την παραγγελία για δύο νέα πλοία στην Samjin η οποία πλέον έχει περάσει στον έλεγχο του κινέζικου ομίλου «Shanghai Zhouji Group»

Η γερμανική εταιρεία έχει ήδη εξασφαλίσει συμφωνίες χρονοναύλωσης για τα νέα πλοία της, διάρκειας 4-5 ετών.

H Oldendorff Carriers με δελτίο Τύπου της ανακοίνωσε ότι από το 2012 έχει επενδύσει πάνω από $2,25 δις για την απόκτηση 89 πλοίων, εκ των οποίων τα 22 ήταν κατηγορίας Capesize, τα 22 Panamaxes, τα 22 Ultramaxes και Supramaxes και τα υπόλοιπα Handies.

Φωτό: oldendorff.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.