Αυτόνομα εμπορευματοκιβώτια για την μεταφορά προϊόντων υδατοκαλλιέργειας

Αυτόνομα εμπορευματοκιβώτια για την μεταφορά προϊόντων υδατοκαλλιέργειας

186
Αυτόνομα εμπορευματοκιβώτια για την μεταφορά προϊόντων υδατοκαλλιέργειας

Μια ομάδα Νορβηγών αποφοίτων ανέπτυξε «έξυπνα εμπορευματοκιβώτια-ρομπότ» με συστήματα ψύξης για την υπεράκτια διανομή προϊόντων υδατοκαλλιέργειας, τα οποία μπορούν να πλέουν σε λιμάνια χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Το έργο με την ονομασία SEAtrue, είναι μια αλυσίδα εφοδιασμού για την υπεράκτια διανομή προϊόντων υδατοκαλλιέργειας.

Η εφαρμογή καταναλωτών TraceEat στέλνει πληροφορίες σχετικά με τις απαιτήσεις των καταναλωτών στην ψηφιακή πλατφόρμα Veracity, η οποία επιτρέπει την καλύτερη δυνατή χρήση πόρων. Τα προϊόντα μεταφέρονται σε αυτόνομα «εμπορευματοκιβώτια-ρομπότ» τα οποία χρησιμοποιούν προηγμένες τεχνικές ψύξης προκειμένου να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής τους.

Τα αυτοκινούμενα εμπορευματοκιβώτια απελευθερώνονται από το πλοίο επεξεργασίας και είτε παίρνουν θέση για παραλαβή από κάποιο καθορισμένο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, είτε πλέουν απευθείας προς κάποιο κοντινό λιμάνι. Με αυτό τον τρόπο η θαλάσσια μεταφορά αυτών των προϊόντων γίνεται αποδοτικότερη. Η ψηφιακή πλατφόρμα Veracity του DNV GL χρησιμοποιεί δεδομένα από έναν αυτόνομο στόλο πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων προκειμένου να καθορίσει τη βέλτιστη διαδρομή για να φτάσουν τα προϊόντα στον καταναλωτή.

Ο διευθυντής του έργου κ. Ole Johan Lønnum, απόφοιτος του NTNU, ανέφερε: «Το SEAtrue είναι ένα πρωτοποριακό σύστημα αλυσίδας εφοδιασμού το οποίο επιτρέπει τη βέλτιστη διανομή και χαμηλότερες εκπομπές. Επιπλέον προσαρμόζει την παραγωγή ώστε να καλύπτεται η ζήτηση και ως εκ τούτου συμβάλει στην ενίσχυση μιας βιώσιμης βιομηχανίας υδατοκαλλιέργειας».

Φωτό: dnvgl.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.