Προς ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου;

Προς ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου;

316
Προς ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου;

Τις 9.168 υπογραφές φαίνεται πως έχει συγκεντρώσει, μέχρι στιγμής, η διαδικτυακή καμπάνια πολιτών που αφορά στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κύπρου με την Ελλάδα. Η εκστρατεία δημιουργήθηκε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Avaaz, τον Ιούλιο του 2016. Αναλυτικά το ψήφισμα μπορείτε να βρείτε εδώ.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη διαδικτυακή εκστρατεία, ο Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου– Ελλάδας ανέφερε ότι ο μόνος εφικτός τρόπος για να υλοποιηθεί αυτή η σύνδεση είναι η επιχορήγηση της γραμμής.

Όπως αναφέρεται, χαρακτηριστικά, σε σχετικό δελτίο Τύπου του Συνδέσμου “πάντοτε οι συζητήσεις κατέληγαν στο ότι η σύνδεση αυτή δεν θα ήταν οικονομικά συμφέρουσα για καμία ναυτιλιακή εταιρεία, οπότε το εγχείρημα εγκαταλειπόταν (…) αν γίνει μια σωστή και λεπτομερής κοστολόγηση της ακτοπλοϊκής γραμμής Κύπρου – Ελλάδας και αν οι δύο κυβερνήσεις αποδεχθούν να την επιχορηγήσουν -με δικά τους χρήματα και ίσως ευρωπαϊκά κονδύλια-, τότε μπορεί να καταστεί εφικτή.”

Σύμφωνα με την ψηφιακή έκδοση της εφημερίδας Πολίτης, από το Τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας της Κύπρου έχει εκτιμηθεί ότι με δεδομένο πως η απόσταση από το λιμάνι Λεμεσού μέχρι τον Πειραιά είναι περίπου 600 ναυτικά μίλια η διάρκεια του ταξιδιού θα άγγιζε τις 30 ώρες. Με βάση, λοιπόν, υπολογισμούς που έχουν γίνει για να είναι συμφέρουσα μια τέτοια ακτοπλοϊκή σύνδεση θα πρέπει το πλοίο, που θα δρομολογηθεί στη συγκεκριμένη γραμμή, να μεταφέρει σε κάθε δρομολόγιο γύρω στους 400- 600 επιβάτες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.